dijous, 27 de desembre del 2007


Glan Hansard, el músic irlandés fundador de The Frames i Marieta Irglova, també compositora i música nascuda a Monrovia i resident a Praga, donen vida als dos protagonistes d’aquesta pel.lícula musical tan original. Perfecta per una tarda absurda on no tinguem massa ganes de estrenye’ns les neurones, Once sorprèn per la seva simplicitat i realisme. És un musical on la música, verdadera protagonista del film, queda perfectament integrada a la trama noi coneix noia. Efectivament, la història se’ns explica a través de les cançons que el músic composa i toca amb la seva guitarra pels carrers de Dublín, a través de les quals entre en contacte amb l’immigrant txeca, una noia separada i amb un fill que intenta reconduir la seva vida a la capital irlandesa.

És molt destacable el paper d’aquests dos musics, en la realitat, que es llencen a una empresa nova per ells com és la d’actuar per una ficció. És precisament aquesta credivilitat extrema el que fa enganxar-nos a una història en aparença simple però amb un rerafons molt ben teixit gràcies a la seva textura musical. Once no és cap obra mestra del cine, però la seva banda sonora i el seu toc naïf la fan una petita joïa molt recomanable, sobretot pels amants de la música.

1 comentari:

Palimp ha dit...

La película no la he visto, pero el cartel en castellano tiene su gracia. La letra pequeña pone ¿Cuántas veces encuentras el amor de tu vida? y en grande, el título sin traducor del inglés: ONCE